sjarmerende edinburgh ; en reisereportasje - del 4

00:00, 16.01.2017 i reisereportasje

nest siste dag i edinburgh, og reisefølget splittet seg. svigersen ville opp på arthurs seat, det ville defintivt ikke jeg, haha. så de startet dagen der, mens vi startet dagen med å traske nedover til dean village og water of leight, knapt to km å gå. været var usedvanlig fint, knallsol og nesten vindstille. 


her hadde vi akkurat gått over den legendariske brua dean bridge. pål påstod nemlig at vi måtte over den for å komme oss ned til dean village, dette visste jeg selvfølgelig at var feil, men lot han få viljen sin. 


her hadde vi iallefall kommet oss ned. sykt mye brostein som vanlig, så magnus rista godt oppi vogna si. han hadde sovet helt hit, men nå var det altså slutt på slikt. og det var jo vel og bra, for da fikk han med seg hvor utrolig fint det var i dean village.dean village er egentlig bare en bitteliten landsby ved elven leith i edinburgh. landsbyen er vel mest kjent for sitt vakre åsyn, men det er også en veldig populær plass å gå tur. 
Magnus så noe. hvem vet hva.


dette hadde jeg gleder meg til hele dagen. men som dere vet, så blir det aldri sånn som jeg håper.


se så fiiint da! var en helt egen stemning i dean village. man hørte elva bruse og været var så fint, og alt bare var bra liksom.


jeg og magnus snakket litt med denne skotske pusekatten. den svarte oss med mjauing, og koste seg i sola.


så kommer vi til dette skiltet. assa, hva faen. det var to ting jeg skulle gjøre i edinburgh (selvfølgelig mye annet også, men ja),også er begge tingene stengt. først old calton burial ground, og nå walkwayen. jeg gråt innvendig, og var sur utvendig. dette betydde jo også at jeg ikke fikk sett dean cemetery. altså, dårlig gjort!!! litt dritsur gikk vi  videre. 


Magnus var fornøyd iallefall.


dean bridge, den brua vi gikk over noen timer tidligere. sykt fin bro som alle får fine bilder av, bortsett fra meg selvfølgelig. sleit sykt med lyset denne dagen, for det var så mørkt nede på veien der, og så innmari lyst oppe. i tillegg hadde vi med magnus som virkelig ikke hadde tid til fiksing av kamera. det blev som det blev.
her er meg og trekanthåret mitt. og magnus da. se på alt det fine løvet! likte meg nede ved elven, altså.vi fulgte egentlig bare veien bortover, helt til vi kom til en utfordring. en bro. som vi faktisk måtte opp på, haha. så vi bar vogna opp alle trappene, og fortsatte ferden mot dagens andre mål; farmes market på castle terrace. passet jo ypperlig siden det hadde blitt lunsjtid, og det faktum at vi eeeelsker mat og matmarkeder. 

det var ikke det største markedet, og jeg tok ingen bilder av det med mobilen eller kameraet, kun engangskameraet (som forøvrig er sendt til fremkalling!). de hadde en del boder med paier og sånt, litt ost, honning, brød, og diverse meieriprodukter. vi kjøpte oss skikkelig burger, og magnus fikk seg en lammepai. jeg hater jo lam over alt på denne jord, og brakk meg av lukta, haha. magnus spsite som en helt da, han spiste faktisk hele greia! ikke verst til å være bare 1,5 år.
omnom.

mette og gode gikk vi opp i princes street, og ammagaaahd så sykt mye folk, lørdag og formiddag vettø. ikke kult. vi fant ut at vi trillet heller nede i parken, og traff på wojtek, den polske bjørnen! magnus syns han var veldig fin, og måtte prøvesitte på ryggen hans. 


(når jeg ser alle bildene fra ferien syns jeg egentlig litt synd på magnus. han hadde jo jakka på konstant?)

her begynte det å klø i shoppingfingrene til mor, og siden svigersen begynte å bli klare for å møtes sendte jeg mann og barn mot dem, og gikk selv på lush og primark. bad choice. så. mye. folk. jeg klarte ikke å finne bakfrem på meg selv i mylderet av mennesker. stappfullt! fikk til slutt kjøpt den ene tingen jeg skulle ha da; en ekstra bag å ta med hjem. skjønte vel allerede på dag en at det kom til å bli overvekt...

etter shopping og greier traff vi svigersen, og vandret egentlig bare i byen sammen. vi fant ut hvor vi skulle spise, og reserverte bord. jeg sendte magnus med pål, også tok jeg og brita oss en liten shoppingrunde alene. vi var innom cath kidston og anthropologie. jeg kjøpte ting til magnus (Fat og kopp med tog!) og brita shoppa med seg mange finer kjoler og hårpynt. vi fikk tilogmed diskutert litt bryllupsgreier, så nå må vi bare vente. begge to. 

vi ble som vanlig litt i seneste laget i følge pål, men kom oss tilbake til leiligheten til nesten avtalt tid. da var det bare å bytte sko go ta på litt ny deodorant, for deretter å begi seg til restauranten; the rose hip. utrolig fin og barnevennlig restaurant, med  store hunder i porselen som stod i trappa der. jeg spiste vegertarmat, aner ikke hva de andre spiste, for det fikk jeg ikke med meg. restaurant med magnus er no go altså, venter på at han skal bli 10 år. men alt i alt, knalll restaurant! 

etter vi hadde spist løp jeg og pål for å fikse dessertbuffet. og for en buffet. handlet alt for mye, og under halvparten ble spist. TYPISK oss. har selvfølgelig bilde av dette også, men ikke her... 

må bare beklage for lite bilder her altså, jeg er ikke noe flink til å huske på å ta bilder. men nå har jeg kjøpt meg kompaktkamera, så da må det jo bli bra!

dagen etter reiste vi faktisk hjem igjen. edinburgh er en fantastisk by som jeg gjerne vil tilbake til, men da uten barn. tenk for en stemning ute på pub! åååh. 


sjefen sjøl fikk pringles. tror det er det beste han vet. 
 

16.01.2017, 00:00 · reisereportasje · (0)

Skriv en kommentar


mitt navn er julie amundsen, og jeg skriver bloggen heymoon.blogg.no.
jeg er 20 år, studerer engelsk og statsvitenskap og bor i bodø sammen med pinnen i mitt liv (pål) og katten vår wilma.


hits