jag har hittat nånting vackert

23:53, 19.03.2016 i musikk

jeg kan ikke huske eksakt dato, men jeg husker hvor jeg var. jeg satt i bilen sammen med mamma og sif, på vei til liertoppen på lørdagshandel, (dere vet, tiden man pleide å handle på lørdagene), og vi hørte på radio, som alltid. ut fra de råtne høyttalerne i bilen kom det fin musikk. fantastisk musikk! og de plystret på refrenget, det var ekstra kult. mest fordi jeg synes plystring er awesome, siden jeg ikke kan det. kan jo plystre, men ikke toner, og i denne sangen, der plystret de melodier tilogmed. det var selvfølgelig kent, med "dom andra" som ble spilt. og siden den dagen har jeg likt kent. jeg kjøpte et album nå og da, men det var ikke før jeg fikk tak i en samleboks at jeg virkelig fikk øynene opp for dette utrolige bandet.


boksen inneholder alt av materiell fra 1991-2008. alle sangtekster, historier fra turneer osv. elsker deeen.


god morgon, deppekong.

jeg brukte sikkert flere uker bare på å lese gjennom sangtekstene. det ser man jo da også spor av på bloggen her; det var mange innlegg som var basert på sangtekstene til kent! skrev også i et innlegg (dette) : kent. vakkert, inspirerende, tankevekkende, melankolsk, ærlig. kent.

det er jeg fortsatt helt enig i, seks år etter. musikken er både vakker og melankolsk, den er bare.. kent. jeg kan ikke fatte og forstå at det liksom skal være over. ingen flere album (etter det som slippes i mai da)? det er skikkelig trist. heldigvis fikk vi oss billetter til konserten her i bodø, den 5.oktober. var kvalm i hele dag frem til billettslippet, og måtte nesten gråte av nervøsitet da klokka slo 12 og billettene ble sluppet. men, pål fiksa biffen og fikk billetter til oss. og nå er det utsolgt i bodø, og overalt egentlig. gikk veldig fort å selge ut syns jeg! men det kan jo ha noe med å gjøre at det er avskjedsturne..

uuuansett. jeg klarer virkelig ikke velge hvilken sang som er min absolutte yndling. jeg har et yndlingsalbum, det har jeg. vapen & ammunition. truls kjøpte tilogmed en kopi til meg på loppemarked! <3 hele albumet er så sterkt og meningsfylt. kan seriøst teksten utenat på nesten alle sangene..


burde vel nevne at jeg har et spesielt forhold til sangen FF som er på dette albumet. sjelden har et refreng truffet meg såpass heftig som refrenget her. det var helt sinnsykt, og jeg fikk ikke ordene ut av hodet. så hva gjør man da? jo, man bruker 2500 kroner og tattoverer det på underarmen. glemmer i blandt at jeg har tattoveringen, for den synes ikke så godt. men den er der, og jeg elsker den! kjenner jeg burde få flere tattoveringer?!


tellement loin de ce monde - så langt bort från den här världen


ja, heihei her er meg. med ammehår og dott på hodet. ikke fresh ass. burde kanskje bli litt freshere.

jeg samler på LP-platene til kent, og ble utrolig glad da de før jul slapp ALLE cdene på LP! yei! har til nå fire stk, og jeg har enda ikke åpnet tre av dem... hehehe... vet ikke om jeg skal åpne dem heller. må bare forte meg å få tak i alle, for tenk om de plutselig slutter å produsere disse også! NEI, nå ble jeg kvalm igjen altså. 


tigerdrottningen er godt brukt for å si det sånn. en periode tror jeg at jeg spilte den iallefall ti ganger per dag. høyt, selvfølgelig. hvordan kan man ikke spille høyt når man hører på kent!?

mine topp fem sanger er (i random rekkefølge, åffkårs) :

utan dine andetag

musik non stop

beskyddaren

ff

pärlor

dom som försvann

skisser for sommaren

team building

färger på natten

vals för satan (din vän pessimisten)

när det blåser på månen

generation ex

godhet

sundance kid

(oj dette ble fler enn fem, ehehhee)

jeg kan faktisk ikke velge. ursäkta meg.

 

... pssst.... kent <3
 


 

19.03.2016, 23:53 · musikk · (1)

Anne Grethe

30.03.2016 kl.20:49

Nå måtte jeg google FF! Mine fem Kent-favoritter er Chans, Et himmelsk drog, Om du var här, Kärleken väntar og Socker. Tror jeg.

Skriv en kommentar


mitt navn er julie amundsen, og jeg skriver bloggen heymoon.blogg.no.
jeg er 20 år, studerer engelsk og statsvitenskap og bor i bodø sammen med pinnen i mitt liv (pål) og katten vår wilma.


hits