york

00:43, 13.03.2016 i reiser

her om dagen fikk jeg opp et minne på facebook fra 2013. på denne dagen, for tre år siden, ankom jeg og resten av studiet mitt york. der skulle vi bo i to uker, gå studere ved universitetet, drikke øl og gå på teater og se på shakespeare. vi gjorde alle disse tingene, men studerte vel ikke så alt for meget. hele opplegget med studieturen var mer kulturelt enn teoretisk for å si det sånn.gøy var det uansett, morsomste turen jeg har vært på iallefall!!


jeg tror alle i klassen min tabbet seg ut da vi pakket koffertene våre. uka før vi ankom hadde det nemlig vært 10 grader, sol og ordentlig vår i lufta. morgenen etter vi kom til york våknet jeg til dette synet ut av vinduet på hybelen jeg bodde på. snø. 1 grad. vind. sludd. norsk vår. ikke engelsk vår. det var SÅ kaldt! og jeg bor i nordnorge! hadde pakket totalt feil, og hadde kun med tynn vårjakke og lette klær. stortsett alle mine medstudenter handlet seg nye klær den første dagen. snakk om å feilberegne.

men ja, hybel. vi ble innkvartert på edens court, et slags hybelhuskompleks som huser utenlandske studenter på studietur. verste standaren i verden, døra kunne faktisk ikke låses skikkelig på det rommet jeg hadde. var jo noe sjarmerende over det også da, men kjipt å få høre at hele greia ble totalrenovert bare et par måneder etterpå..


prøvde å lage det litt hjemmekoselig, menneeeh, var en vanskelig oppgave. brukte vel stortsett tiden på bøttekottet til å lese og sove, så det gikk jo helt greit.

tiden i york ble brukt til forelesninger på universitetet, shopping, spising, shopping, trasking.. ja, dere vet nå hva man gjør på byferie. york er en fantastisk by, og jeg ønsker meg veldig tilbake!
her var vi en guidet tur gjennom byen, og jeg tror dette var den kaldeste dagen. vi var vel bare tre stk igjen på slutten av turen, folk datt som fluer. kaldt, surt, slitne ben, ja, bare vi hardeste stod igjen til slutt! veldig informativ tur da, og guiden var verdens søteste gamle mann. med hatt <3


smiling house!

vi spiste også et erkebritisk måltid på yorks most haunted pub. var ikke særlig skummelt der, og maten var heller ikke noen høydare, men det måtte til. fikk øl, da.nyyydelig.

videre. york minster er verdt å få med seg, for en nydelig katedral! hadde en guide her også, han også veldig engasjerende og morsom. masse å lære , og tusen inntrykk.

vi var med på even song her i minsteren. dreit oss ut, da vi ikke fulgte med, og stod lenge og hvisket mens ALLE andre hadde satt seg. idiååt.


jeg syns dette bildet representerer turen ganske greit. mine solbriller, og ingunn sitt kart. jeg finner aldri fram til noe som helst, så det var veldig fint å ha ei ingunn å lene seg på ..

jeg vil tilbake til york. jeg vil ta flere bilder! og ikke bare bilder av bygninger og skilt. var skikkelig turist sist, og brukte mye tid på universitetet. nå vil jeg bare rusle rundt, gå på bymuren og ta bilder. masse bilder!!!
#york #studie #england

13.03.2016, 00:43 · reiser · (0)

Skriv en kommentar


mitt navn er julie amundsen, og jeg skriver bloggen heymoon.blogg.no.
jeg er 20 år, studerer engelsk og statsvitenskap og bor i bodø sammen med pinnen i mitt liv (pål) og katten vår wilma.


hits