hits

fine øyeblikk fra berlin; en reisereportasje - del èn

00:21, 27.04.2014 i reisereportasje

nå er det jo lenge siden vi var i berlin, men jeg husker enda meget godt hva vi gjorde, og hvilke dager vi gjorde hva. så, let us begin!

vi starter hele eventyret ved å stå opp skikkelig tidlig. vi tok lokaltog fra røyken til asker for å bytte til flytoget der, og ankom gardermoen før klokken var blitt 08. herifra gikk egentlig alt litt i ball, siden det var så tidlig liksom. men vi kom oss nå inn på utenlandsterminalen, fikk kjøpt deodorant og parfyme. rakk såvidt å spise en baguett før vi måtte gå til flyet vårt. rakk ikke å tisse.... men det gikk egentlig greit, for jeg holdt meg faktisk helt til vi kom til hotellet! (uinteressant).

vi landet på schönefeld, noe pål egentlig ikke visste før vi hadde landa. så planene våre om å hoppe på et direktetog gikk skikkelig i dass. vi fant egentlig fort frem til togperrongen allikevel, men brukte fire evigheter på å få tak i billetter. visste dere at billettautomatene i berlin ikke tar visakort? kun lokale lolkort? disse automatene tok heller ikke i mot sedler større enn 10?, og vi som rike turister som hadde tatt ut penger på gardermoen, ja, vi hadde kun 50sedler. dette er vitkig informasjon hvis noen av dere tre lesere av denne bloggen vil til berlin. ta med små sedler!! #berlinguidetipsnummer1

etter langt om lenge fant vi en minibank og fikk tatt ut litt mindre pæng, kjøpt billett og kommet oss på perrongen. det første vi gjorde var altså å gå ombord på feil tog, noe konduktøren heldigvis fikk med seg. eneste jeg hørte var at han sa "steigen" og "bitte" og fant ut at dette betød at vi måtte gå av. noe vi gjorde. etter enda litt leting og banning fra undertegnende så fant endelig mr.reiseleder ut hvilket tog vi egentlig skulle med. det var jo bare 20 minutter til dette toget gikk, så vi brukte tiden til å snakke dritt om berlin på perrongen.

så kom endelig toget vårt! vi satt oss inn, og ventet enda litt mer.

etter en liten stund begynte toget å kjøre, og vi kunne slappe av. litt i allefall.. etter bare 12-13 stopp (eller noe) måtte vi bytte tog. dette toget skulle ta oss til Zoologischer Garten, og nærmere hotellet. det regnet selvfølgelig da vi kom av toget, og måtte vente på neste. jeg som reisevandt i london ble litt overrasket; tyskerene er ikke særlig høfelige, ei hyggelige! jeg med stooor koffert fikk ingen hjelp av noen.. dårlig gjort... UANSETT, denne reportasjen kommer jo til å vare om tog, og kun det om jeg ikke skjerper meg snart. så.......

toget ankom Zoologischer Garten, vi kom oss ut av folkemylderet og satte kursen mot hotellet JEG hadde valgt; H10 Berlin Ku'damm. Det tok bare 5-6 minutter å gå fra Zoologischer Garten til hotellet, så det var kjapt gjort. Innsjekking gikk også fint, og vet dere hva?! jeg er stortsett verdensmester på å finne hotell. gullfuglen var nok en gang skutt! svææææært rom, stooort bad, god plass og veldig fin design. eneste negative var at sengene var dødsharde og skikkelig vonde å ligge i, (men etter et par netter gikk dette seg nesten til).just så.

etter litt avslapning og dusjing tok vi turen ut i den store verden (berlin). vi spiste en kjapp lunsj på hard rock som lå rett nedi gata før vi vandret til Zoologischer Garten. nok en gang ble vi stående og kjefte på de forbanna drittautomatene som ikke tok store sedler eller kort. måtte kjøpe ei flaske vann av ei tysk dame som solgte kringler for å få delt opp 50-seddelen min. men guess what! automatene tar ikke 20-sedler heller! oh joy! akkurat her hatet jeg berlin, og det allerede FØR vi hadde begynt å utforske byen. dårlig start med andre ord. vi fikk til slutt kjøpt oss billetter, og toget til potzdamer platz. her så vi på bygningene som seg hør og bør. pål trodde en vei bak en stor bygning var en snarvei, noe den ikke var; sjokk. positive ting med denne snarveien var vårt første møte med knut (bjørnestatuene som står rundt omkring i berlin). jeg tok bilde med han, og trenden fortsatte gjennom hele turen. vurderer faktisk å vie et helt innlegg til bilder av meg og knut.. kanskje...


(har skjønt at potzdamer platz bare består av disse høye bygningene liksom? spennende)

herifra gikk vi mot brandenburger tor, og på veien dit fant vi minnesmerke for holocaust. det var svære greier, og meget fascinerende! holdt jo på å gå oss bort inni der, helt sinnsyke greier. var veldig fint da, og man kjenner jo litt på følelsene når man står midt oppi der. pål bemerka at man faktisk ikke kunne gå usett gjennom monumentet, at man alltid ble sett fra minst to sider. kanskje det er meningen? at jødene aldri kunne gå trygt eller usett? jeg tror det.etter turen innom monumentet tuslet vi oppover til brandenburger tor. etter å ha vandret alt for mye i london er jeg vandt med laaaange strekinger, noe berlin ikke bød på! så deilig da!

vi tok tusen bilder av porten, og beveget oss etterhvert hjemover til hotellet. vi spiste på en italiensk sjappe på europasenteret som forresten stortsett var naboen vår. mette, og meget fornøyde med dagen dro vi til hotellet og inntok verdens hardeste seng. det gjorde forøvrig ingenting, for jeg tror vi sovna i det hodet traff puta. berlin hadde definitvit retta opp det dårlige førsteinntrykket.

 

#berlin #berlinguide #juliesinreiseguide

  

27.04.2014, 00:21 · reisereportasje · (1)

Victoria Wisløff

27.04.2014 kl.00:49

Herlig blogg du har! Ønsker deg en super søndag :)

Skriv en kommentar


mitt navn er julie amundsen, og jeg skriver bloggen heymoon.blogg.no.
jeg er 20 år, studerer engelsk og statsvitenskap og bor i bodø sammen med pinnen i mitt liv (pål) og katten vår wilma.