svake erindringer fra warszawa - en reisereportasje

13:43, 13.01.2014 i reisereportasje

dette er virkelig bakdelen med å vente i sju evigheter med å skrive ned ting fra ferien; det er sju evigheter siden, og jeg husker ikke alle detaljene som jeg gjerne vil! og jeg har ikke snøring på hvilke dager vi gjorde hva. la oss ta utgangspunkt i at alt skjedde på samme dag (haha), og vi finner opp 72-timersdøgnet. la oss starte! turen var i slutten av juli

 

vi begynte som vanlig ferien med ei øl på o'learys på gardermoen. svindyr øl, men den må til for å få den riktige stemninga!

flyturen gikk veldig fint, men det var sinnsvakt varmt i flyet, og det ble ikke noe kaldere da vi kom oss ut i den polske natten. fiksa oss en taxi, som i følge morsan kjørte alt for fort, og meget uansvarlig. var mye kjefting på nordnorsk fra baksetet, så jeg tror sjåføren skal være glad han ikke kunne norsk. da vi kom på hotellet ble vi overrasket over hvor stort rommet var! gedigent! også betalte vi bare 1500,- for tre netter. vi bodde på Mercure Grand Hotel Warszawa .jeg og pål bestilte oss nattmat via roomservice, og betalte vel 50-60 norske kroner for maten og drikken. sinnsykt billig!

dagen etter våkna vi jo seff ikke tidlig slik planen var. senga hadde dobbeldyne (fuck dobbeldyne) og pål hadde balla seg inn i den, ene og alene. så jeg var dødskald, og sinna da vi stod opp. da vi kom ut av hotellet måtte jeg nesten gå inn igjen... 27 grader, steiksol fra skyfri himmel. oh my god. enda godt øl er dødsbillig, og vi stoppa på alle ølplassene som fantes. jeg kan ikke plassere ting vi gjorde på forskjellige dager, så jeg tror nesten jeg tar en fotballfrue og kjører et "bildedryss". enjoy!


synderen


iste med agurk. spenstig, men veldig godt!ark med polske gloser fra verdens beste polakk (grete<33)


pål foran en av de tre store. eller hva det var nå de het igjen


Palace of Culture and Science. vi var i toppen oppå der! eller, ikke morsan da.

var deilig og luftig oppå der. hele warszawa kokte da vi var der, var så varmt at fyfaen.


ølpause!


gåing i park


skygge <3


også gikk vi litt feil da. dette er en klassiker.


blir mye bedre om man er tre stykker

tada! gamlebyen. se på de fine fargene!


igjen


nevnte jeg at det var sinnsykt varmt?

ølpause!mere parkgåing


sussogmuss


havna plustelig i den litt mer shabby delen av byen. pål sjekker kartet og tenker -"hæ?"


just så♡♡♡♡ "bort med fascisme og nasjonalisme!"


tror han ikke fikk is eller noe.. så ble han snurt


fant ENDELIG kirka som morsan absolutt måtte se, for den hadde "sukkertøyrosa"vegger. vel, kirken var stengt.


så vi satt oss her litt. bannet og svor, fordi det var så ekstremt varmt. hadde en liten andektig stund også, og ble enig eom at det måtte være maria magdalena som stod der, og ikke jomfru maria som først trodd.


så dro vi dyreparken og traff denne luringen. kuleste skapningen ever.


"how you doin'?"ølpause..


dette bildet kan ikke forklare hva som skjedde. men her skal dere høre; warszaw uprising har en minnesdag, 1.august. og klokka 17.00 den 1.august så går flyalarmen i warszawa, og den tuter i ett minutt. hele byen stopper opp, alle taxier og busser, biler, tog, alt stopper. folk er stille, og der står man til alarmen stopper, og da fortsetter dagen som normalt. var helt søkt å oppleve. det eneste som var litt dumt var at det var mange uopplyste turister som fortsatt vandret rundt. litt kjedelig, men sånn er det.

så, hva sier man om warszawa da? for en fin by! mye fin arkitektur, og massevis av pene parker. det er billig for både mat og øl, og alt ligger rimelig nærme. jeg shoppa faktisk ikke så ekstremt mye, men handla litt sminke og klær, samt et par sko. anbefaler å reise hit, men kanskje ikke midt på sommeren, for det var DØDEN. må jo bare være ærlig å si at det ødela for litt av opplevelsen for min del iallefall. så, ja, jeg vil gjerne tilbake, men da kanskje i... mai eller september. gogo!

 

 

13.01.2014, 13:43 · reisereportasje · (0)

Skriv en kommentar


mitt navn er julie amundsen, og jeg skriver bloggen heymoon.blogg.no.
jeg er 20 år, studerer engelsk og statsvitenskap og bor i bodø sammen med pinnen i mitt liv (pål) og katten vår wilma.


hits